12-09-08

Los


 
Ondanks de radio iets voor de avant-première begon, aankondigde dat het hoofdpersonage van de film, het publiek rechtstreeks zou aanspreken en daardoor al een deel van het verrassingseffect was weggenomen, was het toch een frisse aanpak en konden wij ons eens verklaren met de term "renaissance van de Vlaamse film".
 
Deze eer komt niet alleen deze film toe natuurlijk, de trend werd al eerder gezet, maar toch, als een film weet te boeien en te verrassen is de maker er van toch in zijn opzet geslaagd.
 
Om nog maar eens het woord "fris" te gebruiken kunnen we zeggen dat de vertolking van Pepijn Caudenberg als Tom Naegels verfrissend was. Verder hebben we niks dan lof over de sterke prestatie die Koen De Graeve als Jonas neerzette. De vermelding van Pepijn Caudenberg en Koen De Graeve houdt niet in dat er ook maar enigszins commentaar zou te geven zijn op de acteerprestaties van de anderen, maar wij vinden dat de film toch door beide heren gedragen werd. En de meer bekende acteurs in de film hebben eerder al lauweren verdiend zodat we niet verwachten dat ze het ons kwalijk zullen nemen dat we hen niet expliciet vermelden.
 
Andere opmerkelijke verschijningen in de film zijn Sana Mouziane als Nadia en Youssef El Mousaoui als Ali. Ach eigenlijk zouden we gewoon de volledige cast kunnen vermelden.
 
Wat is nu het opmerkelijke aan deze film ? Er worden enkele thema's onder de loep genomen, thema's waar we dagelijks mee te maken krijgen, maar er niet echt bij stilstaan dat we er misschien ooit eens persoonlijk mee zullen geconfronteerd worden en dan de dingen helemaal anders gaan ervaren. "Los" geen antwoord geeft op vragen, "Los" houdt geen zedenpreek. "Los" is gewoon een losse film die deze zaken met een gevoelige vinger beroert maar steeds langs de humoristische kant bekijkt.
 
Is "Los" een aanrader ? Volgens ons wel. Al is het niet het klassieke soort film, we gaan er van uit dat de film, dankzij zijn aanpak, wel eens een groot publiek zou kunnen aanspreken.
 
Trailer

12:07 Gepost door DvM in Teksteke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-08

Roestig


 
Sproeten zijn eigenlijk verroeste uiteinden van stalen zenuwen.

11:06 Gepost door DvM in Teksteke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-12-07

Weg is weg!


 
Weg is weg!

Als er overal wegen zijn, is alles weg.

07:34 Gepost door DvM in Teksteke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-05-07

Bokito het ware verhaal

Bokito
 
Zo nu even zijn eigen verhaal!!!
 
Jullie hebben het natuurlijk allemaal gehoord of gelezen, het verhaal van de ontsnapte gorilla Bokito. Er gaat nu veel aandacht naar de vrouw die hij verwond heeft, maar Bokito wil graag zijn eigen kant van het verhaal vertellen :
 
Gorilla Bokito die afgelopen vrijdag een vrouw zwaar verwondde, doet vanuit zijn verblijf in Blijdorp zijn relaas: Ik lag dus lekker in het zonnetje te relaxen toen mijn dag verpest werd door een 57-jarige vrouw uit Zoetermeer. Ik genoot van de warme zonnestralen toen dat wijf weer voor de kooi stond. Kijk, normaal hou ik wel van een teefje dat mijn aandacht wil, maar van 57-jarige mensen ben ik dus niet gediend. Ik heb wel een reputatie die ik hoog moet houden!
 
Bokito neemt de vrouw verder niets kwalijk. Hij is wel gewend dat hij moeilijk van vrouwelijk aandacht af komt; maar ja, vrijdag ging ze dus iets te ver. Plotseling gingen er een paar kleine ventjes stenen naar mijn kop lopen gooien. Ik heb dit al vaker bij de directie aangekaart, dat er eens gesproken moet worden over een dierentuinwet. Maar ja, veel gelul in de politiek en voorlopig blijft dat stenen gooien gewoon doorgaan. En dat wijf stond er dus ook nog lekker bij te lachen en dat was dus de spreekwoordelijke druppel! Bokito nam een grote aanloop en sprong over de 3,5 mtr breede sloot die hem van het publiek moet scheiden. Ja leuk zo'n greppel, maar ik had allang gezien dat ik daar wel overheen zou kunnen springen. Luister, die verzorgers zijn op zich wel toffe peren, snijden je appels, wassen wat bananen, dus ik blijf al jaren op mijn eilandje zitten. Maar ja, nu had Feyenoord ook nog een kutseizoen, dus ik was net wat meer geprikkelder dan normaal. En als je dan ook nog hoord dat ze Co Adriaanse willen halen, dat lastige wijf, die dierentuinwet die op zich laat wachten en van die stenen gooiende rotkinderen, dan ga je !! Je bent een Rotterdamse zilverrug of niet !!
 
Na zijn sprong greep Bokito de 57-jarige vrouw en verwondde haar ernstig. Nou ja ernstig.. , kijk ze wil aandacht van een gorilla, dan geef je die op een gorillawijze; is het ook weer niet goed. Toen ik door had dat ze niet zo goed reageerde op mijn antwoord, ben ik netjes van haar afgestapt en naar de kantine gelopen om een biertje te gaan drinken. Toen ik daar aan kwam bleek dat ze de tap al hadden dichtgedraaid ; ja, dan breekt er iets!
 
Bokito werd door een dierenarts verdoofd nadat hij eerst een chaos had aangericht in het restaurant. Ook weer zo'n reactie; als ze me nou netjes hadden gevraagd of ik terug wilde gaan naar mijn verblijf, had ik dat ook wel gedaan. Nee hoor, schieten ze gelijk weer zo'n pijl in mijn reet. Bokito is erg boos en overweegt een schadeclaim in te dienen. Luister, ik ben helemaal niet moeilijk maar je moet begrijpen dat ik eigenlijk in het oerwoud hoor te leven en daar heerst een heel andere cultuur. Dat moet je respecteren, maar vrouwen die zo respectloos met je omgaan , dat doet heel veel pijn.
 
Ook is Bokito kwaad op Diergaarde Blijdorp; ik vind dat ze best een limiet mogen stellen op kwantitiet en kwaliteit van de bezoekers die langskomen. Het is toch van de zotte dat sommige mensen hier iedere dag komen? Op den duur wordt je daar stapelgek van. Het is dat mijn schoonmoeder nog ergens in Kameroen door de bossen rent, maar voor je het weet staat die hier ook voor de deur!
 
En ook Feyenoord kan een claim verwachten; het is al geen lolletje om hier te zitten in dat druilerige Rotterdam, maar dat wanbeleid in de Kuip is ook niet meer normaal. Steeds meer Feyenoorders gaan liever naar Blijdorp dan naar de Kuip!! Bedankt, en ik mag dan wel uit een regenwoud komen; van Bosz hou ik niet!!

09:06 Gepost door DvM in Teksteke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-04-06

Wijze raad

Als je als automobilist moet blazen, zet dan je bril af, dat scheelt twee glazen.

10:19 Gepost door DvM in Teksteke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-03-06

.../...

Ik moet niet teveel rijden; ik moet nog drinken.
Er waren 3 doden, waarvan 2 ernstig.
We gaan er met de volle 50% tegenaan.
Ik maak weleens taalfouten, maar ik ben dan ook geen Neerlandici.
Ik spreek vloeibaar Nederlands.
Ik zal je eens een poepie van eigen deeg laten ruiken.

.../...

19:49 Gepost door DvM in Teksteke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |